Ekipa S59DGO na 23. srečanju radioamaterjev v Nemčavcih

By | 25.08.2015

V soboto, 22. avgusta 2015, se je tudi glavnina tekmovalne ekipe Radio kluba Snežnik - S59DGO končno udeležila tradicionalnega srečanja radioamaterjev v Nemčavcih, ki je bilo tokrat organizirano 23. zapovrstjo v organizaciji RTV kluba Murska Sobota - S59DBC/S53M.

Na pot smo se odpravili Leon - S51LF, Dare - S51FO, Stojan - S56FQC, moja malenkost Ognjen - S56OA je pa bila določena za šoferja. Iz Ilirske Bistrice smo se odpravili ob 09:00, po parih postankih po poti, pa smo v Nemčavce prispeli ob 12:35, kjer se nam je do minute natančno pridružil še drugi naš član, ki je ravno lomastil po okolici Nemčavcev, Erik - S56KHL.

Na podelitvi nagrad za radioamaterska tekmovanja smo dobili nekaj pokalov in še več diplom. Uživali smo tudi v kulinaričnih in pivskih radostih organizatorjev, izmenjali kar nekaj besed z ostalimi kolegi radioamaterji, najbolj veseli pa smo bili intelektualne debate z našim novim radioamaterskim prijateljem Vilijem - S51XO.

Ob 21:30 je sledila pot nazaj domov, v Ilirsko Bistrico pa smo z enim vmesnim postankom spet prispeli pol ure po polnoči.

Organizatorjem gre posebna zahvala za odlično organizacijo radioamaterskega srečanja v Nemčavcih. Se vidimo naslednje leto!